Kategorier
 
Kundvagn
0 produkter
 
Erbjudanden
 

Min resa

Min resa
Klicka för att förstora
Pris: 129.00SKr
Tillgänglighet: I lager
Modell: Bok 53
Snittbetyg: 5 av 5 Stjärnor!

Min resa - En planerare och dagbok före, under och efter resan
av Anna Soltorp & Lena Thoft Sjöström

Boken min resa är en praktisk hjälp till dig som ska ut och resa med barn som har behov av visuellt stöd. Du använder boken för att planera, genomföra och minnas resan. De barn som provat boken och haft behållning av den har olika diagnoser; autism, ADHD, Aspergers syndrom och Downs syndrom.
I bokens handledardel hittar du som ska planera resan dels konkreta tips för resans olika moment, dels en förklaring av hur boken är uppbyggd. Här finns också exempel på hur man kan rita och skriva i boken. Det är i denna del av boken som vi refererar till funktionsnedsättningar.
I den de av boken som barnet har med sig har vi delat in materialet i olika färger beroende på vilken del av resan det gäller: Planeringsfasen har en färg, själva förflyttningen till resmålet en annan färg etc. Det finns inte några referenser till funktionsnedsättning i denna del av boken. Ett syskon kanske också vill ha en bok och det fungerar alltså utmärkt.

Den del av boken som är en ”planerare och dagbok” innehåller 7 uppslag som räcker till en vecka. Man kan också dela sidorna och få plats med 14 dagars schema och dagbok. I hela boken finns mycket plats för ”sociala berättelser” där man alltså kan både rita och skriva ned vad som händer. Vi har upplevt att det har varit väldigt effektivt för att skapa trygghet och underlätta för hela familjen.

Skriv recension
Ditt namn:


Din recension: Notera: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig            Bra

Skriv in verifikationskoden nedan:

Det finns inga fler bilder på den här produkten.
Nyckelord: Min resa,